06-24559923 info@develdweg.nl

Ontdek de veelzijdige omgeving:  • Bos, heide, landerijen en het rivierlandschap van de IJssel


  • Hardlopen, mountainbiken, paardrijden, wandelen of fietsen


  • Hanzesteden Zwolle, Hattem, Deventer, Zutphen, Kampen

Hardlopen


Een keer trainen in een andere omgeving? Een weekendje weg met loopmaatje(s) en genieten van de mooie loopmogelijkheden?

Als fanatiek hardloper ken ik de afwisselende omgeving erg goed. Ik geef u graag de nodige tips voor mooie loopjes variƫrend van 5 tot 35 kilometer, over glooiende bospaadjes met uitdagende klimmetjes, over slingerende betonfietspaden of bijvoorbeeld langs een uitgestrekte rivierdijk. Rekening houdend met uw (trainings-) niveau en wensen. Desgewenst kan hiervoor bij uw verblijf in de B&B rekening gehouden worden met speciale wensen voor bijvoorbeeld een "sportontbijt".

Mountainbiken


In de omgeving van Heerde, Epe, Wezep en Hattem vindt u een uitgebreid netwerk van mountainbikepaden. Grotendeels onverharde paden over glooiend terrein met leuke klimmetjes en afdalingen. Er worden regelmatig MTB tourtochten georganiseerd in deze omgeving door TC Heerde.

Bij de B&B is de mogelijkheid om uw MTB's af te spuiten en te stallen in de afsluitbare berging.

Wandelen&Fietsen


Ook voor wandelaars en fietsers is het heerlijk om te genieten van de omgeving. Het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk voert u door bos en hei of laat u kennismaken met de fraaie vergezichten over het rivierlandschap van de IJssel. Een aanrader is een fietsronde via Veessen, Wijhe, Herxen en Hattem via de fietsveren over de IJssel.

Wandelaars kunnen op een steenworp afstand op de hei het Vosbergenpad wandelen, (een van de vele uitgezette klompenpaden in de regio), of zelf heerlijk struinen door de omgeving.

Steden & bezienswaardigheden


De Veldweg is ook zeer geschikt als uitvalsbasis voor een bezoek aan leuke steden als Zwolle, Kampen, Deventer, Zutphen of dicht in de buurt, het pittoreske Hattem.

Diverse bezienswaardigheden en attracties of musea zijn er volop!

Hieronder staan in het kort wat meer informatie en tips.

Omgeving


Uitgestrekt gebied met bos en heide

Het huisje is vrij gelegen in het landelijk gebied net buiten Heerde en biedt vrij uitzicht over de omliggende weilanden. Met op loopafstand het Zwolse Bos en de heide van de Tonnenberg, waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen, mountainbiken, hardlopen of paardrijden.

Het Zwolse Bos staat in directe verbinding met de rest van de Veluwe, met gebieden als de Wezepse Heide, de Renderklippen bij Epe, of de Kroondomeinen bij Gortel en Vierhouten. Hardlopend, wandelend, fietsend of te paard kunt u prachtige tochten maken, waar we u graag meer informatie over geven.


Rivierenlandschap

Aan de andere kant bevindt zich het stroomgebied van de IJssel, met zijn schilderachtige landschappen. Met pittoreske dorpjes als Vorchten en Veessen, prachtige vergezichten en de imposante bouwwerken van de hoogwatergeul, is dit gebied zeker de moeite waard om te verkennen.


Heerderstrand

Bij warm weer is het heerlijk om een verfrissende duik te nemen in het water van het nabijgelegen Heerderstrand. Een recreatieplas met zandstranden op loop-en fietsafstand van de B&B. Maar ook met de auto kunt u er prima komen. Een erg mooie ervaring is het om op een rustiger moment te gaan zwemmen en de serene rust op het water te ervaren en de rimpelingen op het gladde wateroppervlak te zien ontstaan. En daarbij de schoonheid van de omgeving en het moment in je op te nemen.


Klompenpaden

In de nabije omgeving van de B&B zijn diverse Klompenpaden te vinden. Uitgezette wandelroutes van verschillende lengte door cultuur- en natuurlandschap van de provincie Gelderland. Zo loopt hier op een steenworp afstand het Vosbergenpad. Een prachtige wandeling door het buitengebied van Heerde, Hoorn en Wapenveld. Wandelen door bos en heide, over landgoed Vosbergen, langs sprengen en vroegere watermolens. Een afwisselend landschap op de flank van de Veluwe met haar rijke cultuurhistorie. Er is een app met routes beschikbaar. Ook meer informatie op www.klompenpaden.nl


Steden en bezienswaardigheden

De B&B is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan leuke hanzesteden als Kampen, Hattem, Deventer en Zutphen. Ook het gezellige Zwolle is zeker een bezoek waard en biedt tal van mogelijkheden voor leuke restaurants en cafe's/(wijn-)bars. Ook een avondje theater in de Spiegel of muziekconcert in Hedon is zo gepland. Zwolle is dichtbij en biedt goede parkeermogelijkheden, maar is vanaf de B&B zelfs op de fiets of met openbaar vervoer goed te bereiken.

Voor een dagje ontspanning kunt u terecht bij het nabijgelegen wellnessresort De Veluwse Bron . Een prachtig complex met diverse (buiten-)saunas, zwembaden en mogelijkheden voor beautybehandelingen. Om een dag of avond heerlijk te relaxen en na afloop ontspannen terug te keren in de B&B.

Verder biedt de omgeving tal van interessante musea als de Fundatie in Zwolle en het Anton Pieck museum en Voermanmuseum in Hattem.

Maar ook bijvoorbeeld De Apenheul of Paleis 't Loo in Apeldoorn of Kroller Muller / Park de Hoge Veluwe in Otterlo zijn in de buurt voor een dagje uit.